Don Don najavljuje regionalno širenje i nova zapošljavanja

Bez autora
Nov 04 2015

Slovenska pekarska grupa Don Don, koja je preuzela Pekarne Grosuplje, za narednu godinu planira više od 100 milijuna eura prihoda i postat će vodeća pekarska grupa u regiji. Kako je rekao Toni Balažič, predsjednik Uprave Mercatora, oni nisu tražili kupca, nego prije svega partnera koji će nastaviti put Grosuplje pekare i širenje u regiji. Zato smo odlučili da ćemo se baviti core businessom, odnosno trgovinom, te smo se odlučili za prodaju. O rezultatima poslovanja Grosuplje pekare ne mogu govoriti, mogu reći samo da je prodaja u dobroj formi, objasnio je on. Prvi čovjek Don Dona Aleš Mozetič je jedan od razloga zašto su se odlučili za posao, naveo konsolidaciju pekarske industrije, vodeći položaj Don Dona na srpskom tržištu, koji lako kupovinom Grosuplje pekare mogu prebaciti na druga tržišta, te tradiciju pekare. Ona će sada postati centar Don Donovih operacija za za slovensko i hrvatsko tržište, dok će ostala izvozna tržišta grupa Don Don pokrivati iz Beograda. Otpuštanja neće biti, prema planovima će trebati najmanje 50 novih radnika.

Slovenska pekarska grupa Don Don, koja je preuzela Pekarne Grosuplje, za narednu godinu planira više od 100 milijuna eura prihoda i postat će vodeća pekarska grupa u regiji, piše ljubljanski Dnevnik.

Kako je jučer rekao Toni Balažič, predsjednik Uprave Mercatora, oni nisu tražili kupca, nego prije svega partnera koji će nastaviti put Grosuplje pekare i širenje u regiji.

"Zato smo odlučili da ćemo se baviti core businessom, odnosno trgovinom, te smo se odlučili za prodaju. O rezultatima poslovanja Grosuplje pekare ne mogu govoriti, mogu reći samo da je prodaja u dobroj formi ", objasnio je on.

Prvi čovjek Don Dona Aleš Mozetič je jedan od razloga zašto su se odlučili za posao, naveo konsolidaciju pekarske industrije, vodeći položaj Don Dona na srpskom tržištu, koji lako kupovinom Grosuplje pekare mogu prebaciti na druga tržišta, te tradiciju pekare. Ona će sada postati centar Don Donovih operacija za za slovensko i hrvatsko tržište, dok će ostala izvozna tržišta grupa Don Don pokrivati iz Beograda. Otpuštanja neće biti, prema planovima će trebati najmanje 50 novih radnika.

"Kako je pekarstvo lokalna industrija, mi čemo u našim objektima širom regije prenijeti tehnologiju, recepturu i znanja iz Grosuplje pekare", rekao je on.

Don Don Grupa zapošljava 1.500 ljudi, posluje u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Hrvatskoj, a planiraju proširiti poslovanje u Rumuniju i Bugarsku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik